Prevodioc

Friday, March 20, 2015

Bore Radić osvojio policijsku stanicu


Nakon napada na kafe "Sebastijan" naredna noc protekla je mirno. Osvanulo je lijepo aprilsko jutro obasjano suncanim zracima. Prošla je duga zima, a željno ocekivano proljece, nije donosilo ništa dobro za građane Vogošce!  Strah od rata, iz dana u dan donosio je nove nevolje. Iako je rat vec zapoceo, radnici koji su još uvjek mogli doci do svojih radnih mijesta, svakodnevno su se javljali na posao . Tako je pocelo i ovo jutro. Nakon što je prošao kordon radnika, praveci uobicajenu jutarnju gužvu, sve se polako smirivalo, a na ulicama se mogao vidjeti poneki slucajni prolaznik, sa cekerom u ruci, tragajuci za svakodnemnim kucnim potrebštinama.
Bližilo se podne i sve je ukazivalo da ce dan proteci mirno. A onda, kao grom iz vedra neba, rafalne pušcane paljbe poceše odjekivati u centru naselja. Zateceni prolaznici zbunjeno i uznemireno, poceše tražiti skrovišta, da bi izbjegli životnu opasnost, od tanadi koja su leteci kroz vazduh fijukala u blizini njihovih glava. Sve se odigralo munjevitom brzinom i nakon par minuta, ponovo je zavladao tajac!
Vogošcom se širila nova vijest, Boro Radic sa svojom "specijalnom jedinicom" napao je i osvojio policijsku stanicu i zgradu opštine Vogošca!